Mnoho lidí si život bez kávy neumí ani představit. Zatímco někteří si vystačí se zažitými způsoby přípravy, pro jiné je svět kávy něco, co stojí za neustálé objevování. A stejně jako jiné oblasti, tak i káva přináší nové postupy a trendy. Podívejte se společně s námi na několik nejnovějších inovací a technik.
Cold Brew
Jedná se o způsob přípravy, který oceníte hlavně v teplém počasí. Místo krátkého zalití horkou vodou namletou kávu zalijeme vodou studenou a necháme máčet zhruba dvanáct hodin. Výsledkem je jemný lahodný nápoj s vyšším stupněm sladkosti, a naopak nižší aciditou. Cold Brew se často podává s ledem dochucený různými sirupy nebo mlékem.
Nitro káva
Při tomto postupu se přidává dusík do studeného kávového extraktu. Dusík kávu nakypří a mikroskopické bublinky zjemní. Servíruje se z pípového systému, kdy těsně po natočení do sklenice vznikne nádherný lavinový efekt. Káva má bohatou a krémovou texturu. Nitro káva nabízí osvěžující zážitek s jemnou kyselostí.
Vacuum Pot
Předesíláme, že toto je pro skutečné fajnšmekry. K přípravě je zapotřebí dvou nádob spojených trubicí s filtrem. Do jedné se nalije voda, která se pak při zahřívání mění v páru. V horní baňce se pára mísí s kávou. Když odstraníte zdroj tepla, pára se mění na vodu a v horní baňce vznikne vakuum, které tekutinu protlačí přes filtr. Výsledkem je lahodná čistá káva bez lógru.
Svět kávy se neustále posouvá a vyvíjí. Existuje bezpočet možností, jak si kávu připravit a záleží jen na vás, kterou se rozhodnete vyzkoušet. Bez ohledu na to, zda jste milovníci tradičních postupů nebo naopak rádi experimentujete, svět kávy je plný možností a skrytých tajemství, které stojí za to objevit.